director web scurhanchess: Se face ordine la Karate ?!

OPEN ŞAH PETROŞANI 2015

OPEN ŞAH PETROŞANI 2015
Aspecte din timpul rundelor, de la turneele de şah clasic şi dezlegări pentru copii,juniori şi seniori "OPEN ŞAH PETROŞANI" 2015 ! Pentru mai multe imagini CLICK PE POZĂ !

joi, 4 iulie 2013

Se face ordine la Karate ?!



Lucian Băroiu, preşedinte FRK: „Ajunge circul cu şapte federaţii de karate, care iau bani de la stat”

(Foto)
Lucian Băroiu,încadrat de Claudia Niţu şi Traian Iancu,doi campioni romani

Practic se întamplă ceea ce ştia toată lumea.
Preşedintele Federaţiei Române de Karate, Lucian Băroiu, a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat de ce a sesizat Ministerul Tineretului şi Sportului şi ce răspuns a primit de la secretarul de stat Carmen Tocală.„E timpul ca statul român să nu mai dea bani pentru înşelătorii! Pe 14 iunie am depus un memoriu la Ministerul Sportului, doamna Carmen Tocală se va ocupa de acest dosar şi se vede deja bunăvoinţă din partea lor pentru a lămuri acest circ din karate”, a afirmat preşedintele FRK. La conferinţa de presă, Lucian Băroiu a susţinut: 1.Recunoaşterea unei singure federaţii de karate de către Minister. Celelalte îşi pot desfăşora activitatea, fără a mai înghiţi bani din bugetul statului. „România este singura ţară din lume care are şapte federaţii de karate recunoscute, deşi la toate se folosesc aceleaşi procedee şi tehnici. Se utilizează un alt timp de cronometrare sau se inventează probe, gen mix şi rotativ, pentru a spune că e un alt sport. Fals! E acelaşi sport!”.
2. Se înghit bani fără acoperire. La concursul organizat la Sala Polivalentă de WUFK, una dintre ramuri a karateului, s-a finanţat o competiţie în care România a luat zeci de medalii pentru că nivelul şi participarea au fost la cote scăzute. În plus, există suspiciunea că unii sportivi au fost pur şi simplu inventaţi, pentru a da greutate concursului. „M-au sunat cei de la Federaţia de Karate din Austria să-mi spună că sportivul din ţara lor care a obţinut o medalie la Campionatul Mondial  WUKF, desfăşurat de curând la Bucureşti, nici nu există. Ori o fi CNP-ul greşit, ori nu s-a născut încă acea persoană! deja vorbim de chestii cu iz penal”.
3. Adevăraţii sportivi au de suferit. Pentru că statul a distribuit bani până acum fără acoperire, mulţi sportivi au ales aceste competiţii mai slabe, pentru a câştiga medalii „cu nemiluita”. Claudia Niţă, medaliată cu bronz la Mondialul de Karate din 2006, explică: „Mă întreabă lumea de ce nu am şi eu trei-patru medalii. Trebuie să le spun că la adevăratele Mondiale e extrem de dificil să te apropi de primele locuri. Pentru bronzul din 2006 am muncit cam şase ani şi am fost premiată cu 3.000 de lei”. „La Campionatele Mondiale de karate de anul trecut de la Paris, de exemplu, la categoria 75 de kilograme au fost 83 de sportivi, iar România, ca fiecare ţară, are dreptul la unul singur. Acolo e adevărata competiţie, nu la un concurs unde sunt 3 români sau 5 din 15 sportivi”, a spus Băroiu.
 4.  Planul: economisirea de bani de la bugetul statului şi finanţarea adevăraţilor sportivi. Susţinerea unei singure federaţii de karate, a celei care este recunoscută de World Karate Federation, Sport Accord, Comitetul Internaţional Olimpic, ar fi mai benefică pentru sportivii care doresc să se lupte la cele mai tari concursuri şi ar scuti şi statul de plata din bani publici a altor 6 federaţii. “Vreau să fie recunoscută doar o federaţie şi nu vreau ca statul să dea bani pentru aceste federaţii. Asta este lupta, nu vreau să iau «ciolanul» nimănui. Sunt sportivi de mare valoare şi la alte federaţii, dar aleg să meargă acolo pentru a obţine două-trei medalii pe an în loc de una la câţiva ani. Rapid Bucureşti a migrat la WKC, nu mai face parte din FRK. Vreau ca tot ce e mai bun în ţara asta să revină «acasă», unde eram cu toţii până în 1997", a adăugat Băroiu. El a explicat că forul pe care îl conduce ar avea nevoie de un buget de 550.000 de lei pentru a putea obţine medalii la competiţiile internaţionale. "FRK are un buget de 200.000 de lei pe an, iar pentru a putea merge cu şanse la medalii în următorii trei ani la competiţii, ar avea nevoie cam de 550.000 de lei. Dacă s-ar renunţa la toate celelalte federaţii de karate, s-ar face o economie cam de 1,35 de milioane de lei, nu e o sumă mare, dar contează. Îmi doresc ca la anul să fie totul încheiat şi bugetată o singură federaţie", a subliniat oficialul FR Karate.


(Gicuţă)



2 comentarii:

  1. Multumim pentru promovarea acestui articol. Suntem mandrii ca sectia de karate a CSM Petrosani face parte din FRK (singura federatia recunoscuta de World Karate Federation, Sport Accord, Comitetul Internaţional Olimpic ).
    De asemenea am participat si noi cu un sportiv la Paris (Campionatul Mondial de Karate).

    Radu Polifronie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştiu,mi-a spus şi Radu şi vă felicit şi eu la randul meu,meritaţi toate aprecierile pentru eforturile pe care le depuneţi !

      Ștergere