director web scurhanchess: Vulcanul renaşte !

OPEN ŞAH PETROŞANI 2015

OPEN ŞAH PETROŞANI 2015
Aspecte din timpul rundelor, de la turneele de şah clasic şi dezlegări pentru copii,juniori şi seniori "OPEN ŞAH PETROŞANI" 2015 ! Pentru mai multe imagini CLICK PE POZĂ !

marți, 26 martie 2013

Vulcanul renaşte !


Fii deştept ! Joacă şah !



(Foto)
Dorel Şchiopu,preşedintele ACS "Vulcan" Vulcan,iniţiatorul proiectului.


Anul acesta, Secţia de Şah a CS Vulcan a susţinut o campanie de informare, în vederea recrutării de noi talente ale sportului minţii. Copiii din municipiul Vulcan care doresc să înveţe şi să practice jocul de şah pot să facă aceasta,dacă vin la şedinţele de pregătire organizate de secţia noastră de şah. 
 Invitaţiile distribuite 
copiilor au fost sub forma unor steguleţe A5 care conţineau, pe lângă deviza “Fii deştept ! Joacă şah !”, câteva dintre beneficiile practicării jocului de şah: îmbunătăţeşte concentrarea; dezvoltă gândirea logică şi memoria; promovează imaginaţia şi creativitatea; sporeşte încrederea în sine a copiilor; dezvoltă aptitudinile matematice; îi învaţă pe jucători să aibă o atitudine sportivă; este un mod plăcut de a petrece timpul. Steguleţele chemătoare la şah au fost distribuite în clasele “zero” şi I ale şcolilor din Vulcan, pentru că la vârsta acestor copii începe, de obicei, drumul spre performanţa în şah. Totuşi, la antrenamentele Secţiei de Şah a CS Vulcan, care se vor desfăşura la Centrul de Zi “Şansa” şi la Şcoala Generală “Teodora Lucaciu” din Vulcan sub îndrumarea lui Dorel Şchiopu (începători) .


 Munca de informare 
(distribuirea steguleţelor şi a invitaţiilor) nu a rămas fără rezultat. Sâmbătă, 22 februarie 2013, la Centrul de Zi “Şansa”, 44 de copii au răspuns “prezent” la chemarea şahului, prilej de bucurie pentru noi să constatăm că sportul minţii se bucură de un mare interes în Vulcan şi prilej de speranţă că ne vom alătura prestigioaselor cluburi de şah din Deva şi Petroşani, în lupta pentru descoperirea şi promovarea de mari talente şahiste, dar şi pentru răspândirea jocului de şah în rândul copiilor şi al tinerilor.


 Neluţu Pantilimon, 
preşedintele CS Vulcan, prezent şi el la întâlnirea cu iubitorii şahului, le-a mulţumit celor prezenţi şi i-a felicitat pentru interes. Apoi, a făcut o scurtă prezentare a CS Vulcan şi a invitat toţi copiii iubitori de sport din municipiul Vulcan să vină şi la celelalte secţii ale clubului sportiv.

Biroul de presă al CS Vulcan

                                             (Gicuţă)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu